top of page
Obrázek autoraLucie Komárková

Jak rozpoznat alergie na potraviny u vašeho psa

Alergie na potraviny jsou u psů poměrně běžným problémem, který může způsobit nepohodlí a zdravotní obtíže. Stejně jako u lidí může mít alergie na potraviny u psa různé příznaky a projevy, a proto je důležité být schopen rozpoznat tyto příznaky a včas jednat. Zde je několik důležitých bodů, které vám pomohou rozpoznat alergie na potraviny u vašeho psa🐶:


1. Svědění a podráždění kůže

Jedním z nejčastějších příznaků alergie na potraviny u psů je svědění a podráždění kůže. Pes si může začít škrábat, lízat nebo drhnout svou kůži, zejména kolem oblasti obličeje, uší, nohou nebo zadní části těla. Můžete si také všimnout zarudnutí, vyrážek, otoků nebo dokonce vypadávání srsti.


2. Trávicí potíže

Alergie na potraviny u psů mohou také způsobit trávicí potíže, jako je průjem, zvracení, nadýmání nebo pálení žáhy. Pokud váš pes trpí častými trávicími potížemi po konzumaci určité potraviny, může to být známka alergie.


3. Změny chování

Někteří psi s alergiemi na potraviny mohou projevovat změny v chování, jako je neklid, podrážděnost, úzkost nebo apatie. Tyto změny mohou být způsobeny nepohodlím nebo bolestí spojenou s alergickou reakcí.


4. Opakované infekce uší nebo infekce kůže

Alergie na potraviny mohou také zvýšit riziko opakovaných infekcí uší nebo infekcí kůže u psů. To může být způsobeno otokem nebo podrážděním kůže a sliznic v důsledku alergické reakce.


5. Chronické záněty kůže nebo uší

Pokud si všimnete, že váš pes má chronické záněty kůže nebo uší, které neustupují, i přes léčbu, může to být známka alergie na potraviny. Chronické záněty mohou být důsledkem opakovaných alergických reakcí a mohou vést k dlouhodobému nepohodlí pro vašeho mazlíčka.


Pokud si všimnete některých z těchto příznaků u svého psa, je důležité konzultovat s veterinárním lékařem🧑‍⚕️. Veterinární lékař může provést důkladné vyšetření a testy na alergie, aby identifikoval potenciální alergeny a navrhl vhodnou léčbu. To může zahrnovat změnu stravy, předpis léků nebo další léčebné postupy, které pomohou zmírnit příznaky a zlepšit kvalitu života vašeho psa. Pamatujte si, že včasná diagnóza a léčba alergií na potraviny mohou ušetřit vašemu psovi zbytečné nepohodlí a utrpení.


Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page